5 tips voor het inrichten van je babykamer

0
1102
inrichten babykamer

Voor de meeste mensen is dit wel het mooiste project van het huis: het compleet inrichten van de babykamer. Al vanaf de zwangerschap zijn stellen bezig om dit tot een perfecte kamer te maken voor hun baby. Omdat er zóveel dingen zijn waar je aan moet denken, hebben wij vijf tips opgesteld waar je aan kunt denken bij het inrichten van je babykamer. Met deze tips wordt het gegarandeerd een succes!

1.      Laat je online inspireren

Het wiel hoeft niet twee keer uitgevonden te worden. Laat je online inspireren op bijvoorbeeld Pinterest of Instagram. Als je handig zoekt met leuke hashtags, kun je lekker blijven scrollen op je favoriete onderwerpen.

2.      Bepaal de stijl van de babykamer

Het is belangrijk om vooraf over de stijl van de babykamer na te denken. Kies voor één of twee basiskleuren en maak een moodboard wat je mooi vindt. Ook dit kun je doen via Pinterest (of op papier). Felle kleuren maken een kamer heel actief, terwijl zachte kleuren juist rustgevend werken voor je baby.

3.      Kies de juiste accessoires

Je kinderkamer is pas echt af als je de juiste accessoires bij elkaar zoekt. Zo kun je met een paar accessoires de kamer helemaal aankleden. Koop spullen die mooi met elkaar te combineren zijn en goed bij je basiskleuren passen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een grote knuffel, wat ouderwets speelgoed of wat leuke mandjes.

4.      Veiligheid voorop!

Zorg er altijd voor dat de kamer helemaal veilig is. Het laatste wat je wilt is natuurlijk dat je kind iets kan overkomen. Denk bijvoorbeeld aan de ventilering van de babykamer, dat het ledikantje niet op de tocht ligt en dat er geen los speelgoed in de kamer ligt.

5. Zorg voor een echte eyecatcher!

Al nagedacht over een eyecatcher in de babykamer? Kies hiervoor een product dat direct opvalt in de kamer, bijvoorbeeld een mooie babylamp. Dit zorgt voor een toffe uitstraling van de babykamer!