De allerleukste kinderkamerideeën op een rijtje

0
753
Kinderkamer ideeën

Een kinderkamer inrichten kan heel leuk zijn, als je weet hoe je dit voor elkaar krijgt. Echter hebben veel ouders geen idee hoe ze dit moeten aanpakken. Daarom zetten wij de leukste ideeën op een rijtje! Zo hopen wij dat je genoeg kinderkamer inspiratie krijgt en zo de kamer voor je kinderen een waar paradijs maakt!

Hippe kinderkamer met creatieve muurdecoratie

Onze eerste tip is om aan de slag te gaan met de muren. Heb je al gedacht aan een gekleurd behang op één muur? Ook kun je hier creatieve muurdecoratie voor gebruiken. Tegenwoordig kun je allerlei soorten leuke muurstickers kopen. Deze zijn erg hip en vallen vaak in de smaak bij je kinderen. Heb je niet zoveel geld? Ga dan zelf aan de slag en maak een mooie muurschildering!

Extra tip: Je kunt ook zelf aan de slag gaan met washi tape. Dit kost helemaal niet zoveel geld en hiermee maak je een echte hippe kinderkamer!

Kinderkamer interieur: maak een leeshoekje!

Als je eenmaal klaar bent met alle muren, kun je aan de slag gaan met het interieur. Het is altijd leuk om een kinderhoekje te maken. Dit kan bijvoorbeeld een leeshoekje zijn om je kinderen te stimuleren om te lezen. Ook kun je hier een gamehoekje van maken, als je kinderen wat ouder zijn en je het prima vindt als ze dit af en toe doen. Hoe krijg je dit voor elkaar? Schaf een aantal plaids en vrolijke kussens aan met een lekkere zitzak. Zo maak je het aangenaam voor je kinderen om hier te gaan lezen of spelen. Naast een zitzak kun je ook voor een hang of schommelstoel kiezen, zodat ze lekker kunnen relaxen op hun droomkamer.

Slimme opbergruimte voor je kids

Ten slotte een tip waar de ouders iets aan hebben: opbergruimte! Je hebt hierin tientallen mogelijkheden. Heb je wel eens gedacht aan het bekleden van kartonnen dozen? Voor de echte creatievelingen zou je ook mandjes kunnen haken. Maak ze bijvoorbeeld in dezelfde kleur als het gekleurde behang. Een andere optie is het bevestigen van netjes aan de muur, om zo spullen in op te bergen. Naast netjes kun je ook kiezen voor ouderwetse kratten. Dit geeft een industriële look aan de kinderkamer!