Geef je babykamer een mini make-over voor weinig geld

0
944
goedkope kinderkamer

Een babykamer wordt doorgaans maar voor een korte tijd gebruikt. Zodra het kind groot genoeg is, wordt de kamer weer overhoop gehaald en anders ingericht. Krijgen jullie kort na de geboorte van het eerste kind opnieuw een baby? Dan kunnen jullie er ook voor kiezen de babykamer aan te houden en het eerste kind een nieuwe kamer te geven. De kans is dan wel aanwezig dat de babykamer veranderd moet worden. Dit is zeker het geval wanneer jullie eerst een meisje kregen en straks een jongen. Nadeel hiervan is dat het aanpassen van een babykamer weer geld kost. Je kunt een babykamer echter ook een mini make-over geven met weinig geld. Je leest hier hoe!

Gebruik je netwerk

Zoek jij nog leuke accessoires voor in de babykamer? Dan kun je deze natuurlijk in de winkel kopen. Dit is echter niet goedkoop. Om kosten te besparen kun jij ook eerst jouw eigen netwerk inschakelen. Vraag bijvoorbeeld eens aan familie of vrienden of zij misschien nog wat babyspullen hebben liggen. Het kan maar zo zijn dat jij op deze manier voor weinig geld een ‘nieuw’ interieur voor de babykamer bij elkaar sprokkelt.

Verf één muur

Verf kost niet bepaald veel geld. Dit is zeker niet het geval wanneer jij er slechts één muur mee moet verven. Zijn alle muren nu nog wit? Voorzie dan één van de muren van een kleurtje. Hierdoor oogt de babykamer namelijk al heel anders dan voorheen. En dat voor een paar euro!

Verander de indeling

De makkelijkste manier om jouw babykamer een make-over te geven is door de indeling te veranderen. Zet de wieg of ledikant bijvoorbeeld eens in het midden van de kamer neer en zet de kast bijvoorbeeld tegen een andere muur. Het zijn maar kleine aanpassingen, maar jij kijkt hierdoor wel heel anders tegen de babykamer aan.