Het beste kleuradvies voor de babykamer

0
654
babykamer

Ben jij in verwachting? Dan is het de hoogste tijd om zo snel mogelijk te beginnen met de babykamer. Je kunt er maar beter voor zorgen dat deze kamer af is zodra de baby komt. Jij en je partner besteden ongetwijfeld de nodige aandacht aan deze kamer. Het moet immers wel een plekje worden waar jullie kindje zich straks snel thuis voelt. Vaak worden er neutrale kleuren gekozen voor in de babykamer. Zo zijn muren vaak wit. Mocht jullie kind straks groter zijn, dan kun je hier makkelijk met een andere kleur overheen. Een geheel witte kamer is natuurlijk wel wat saai. Wil jij de babykamer voorzien van een kleurtje? Dan zoek je mogelijk nog een geschikte kleur. Wij geven jou hieronder het beste kleuradvies voor de babykamer.

Roze of blauw

De kleur blauw wordt geassocieerd met een jongen, roze met een meisje. Weten jullie al of jullie een jongen of een meisje krijgen? Dan is het natuurlijk hartstikke leuk om één van deze twee kleuren terug te laten keren in de babykamer. Het is misschien wat te veel van het goede om een volledige muur in deze kleur te schilderen. Gelukkig is dit geen must. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om een aantal accessoires in de betreffende kleur aan te schaffen.

Neutrale kleuren

Lang niet iedereen weet voor de bevalling al of het kind een jongen of meisje wordt. Dit maakt het lastig om een kleur te kiezen voor de babykamer. De kans is groot dat je niet gaat gokken op een jongen of meisje. In dat geval kun je deze twee kleuren beter achterwege laten. Je doet er goed aan om de babykamer dan te voorzien van neutrale kleuren. Gebruik bijvoorbeeld pastelkleuren. Deze tinten hebben namelijk een zachte en zoete uitstraling, iets wat natuurlijk heel goed past bij een baby. Vind je dit wat saai? Geen probleem, want je hebt nog genoeg andere kleuren om uit te kiezen. Wij raden je overigens wel aan voor een warme kleur te kiezen en niet voor een harde, zoals rood.