Kleed je kamers aan met planten

0
389
planten in huis

Ben jij bezig met het opnieuw inrichten van jouw woning? Dan loop je hierbij mogelijk tegen een aantal problemen aan. Zo weet je misschien niet goed welke stijl jij nu eigenlijk moet kiezen. Daarnaast worstelen veel mensen met het aankleden van kamers. Jij wilt immers wel dat de verschillende ruimtes in jouw woningen er mooi en gezellig uitzien. Veel mensen kiezen ervoor hun  kamers aan te kleden met behulp van allerlei accessoires, zoals kussentjes. Dit geniet echter niet de voorkeur van iedereen. Geldt dit ook voor jou? Geen probleem, want jij kunt jouw kamers namelijk ook aankleden met planten!

Varieer met kleur en grootte

Planten zijn er vandaag de dag in allerlei soorten, maten en kleuren. Je hebt dus meer dan genoeg mogelijkheden om jouw kamers aan te kleden met planten. Kies vooral niet voor allerlei planten van dezelfde soort. Dit zorgt er namelijk voor dat jouw kamer wat saai oogt. Varieer vooral ook met de kleur en grootte van de planten. Het is bijvoorbeeld ook niet mooi wanneer jij allemaal enorme planten in jouw kamers plaatst. Zet een grote naast een wat kleinere plant en kies ook voor het gebruik van verschillende kleuren.

Ook in een kleine ruimte zijn planten mogelijk

Heb jij een betrekkelijk kleine woning? Dan zijn de kamers ongetwijfeld ook niet al te groot. Het kan dan ook afbreuk zijn om hier een ontzettend grote plant in te plaatsen. De kamer lijkt hierdoor namelijk ontzettend vol. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat het helemaal niet mogelijk is om planten in kleine ruimtes te plaatsen. Het is in dat geval belangrijk dat jij creatief omgaat met de ruimte die je hebt. Plaats planten bijvoorbeeld in de vensterbank of hang ze aan de muur of de deur. En kies natuurlijk niet voor te grote planten.