Wat zegt een opgeruimde (of rommelige) kamer over jou?

0
1060
ontspanningsruimte

Sommige mensen houden van opgeruimd en netjes. In hun huizen tref je dan ook niet vaak rondslingerend speelgoed of andere dingen aan. Alles is keurig opgeborgen, waardoor het er goed verzorgd uitziet. Er zijn echter ook genoeg mensen die niet of nauwelijks iets opruimen. Zij laten hun dingen overal rondslingeren. We hebben dus te maken met twee uitersten. Wist je trouwens dat een opgeruimd of rommelig huis iets over jou zegt? Wij vertellen je in deze tekst in welk opzicht deze twee dingen te maken hebben met jouw persoonlijkheid.

Creatiever en intelligenter

Mensen die niet of nauwelijks iets opruimen, worden vaak als lui bestempeld. Dit kan wel zo zijn, maar het niet opruimen heeft ook zijn positieve kanten. Zo wordt beweerd dat mensen die niet of nauwelijks hun rommel opruimen intelligenter zijn dan mensen die geordend en netjes zijn. Daarnaast blijkt dat rommelige mensen ook nog eens een stuk creatiever zijn. De rommel zorgt er namelijk voor dat mensen zich losmaken van bepaalde verwachtingen en eerder out of the box denken. Hierdoor ontstaan soms betere idee├źn dan wanneer de gebaande paden worden gevolgd.

Meer rust in het hoofd

Ruim jij direct alles op als je iets gebruikt hebt? Dan is de kans op stress een stuk kleiner. Althans, dat is wat onderzoekers beweren. Een opgeruimd persoon heeft namelijk meer rust in zijn hoofd. Hij weet precies waar alles ligt en dat is bij rommelige personen vaak niet het geval. Zij zijn regelmatig hun spullen kwijt. Een opgeruimd persoon gaat daarnaast ook systematisch te werk. Hij of zij doet alles via vaste patronen en dat zorgt dat er een bepaalde routine ontstaat. Er hoeft dan ook niet nagedacht te worden bij het uitvoeren ervan. Ook worden werkzaamheden vaak eerst afgehandeld voor er aan een volgende klus wordt begonnen.